پوسیدگی زودرس دندانهای شیری
پوسیدگی زودرس دندانهای کودکان، یکی از مشکلات شایع در بسیاری از خانواده ها میباشد. در این زمینه علمEarly Childhood Caries یا درمان پوسیدگیهای زودرس، شکل گرفته است که با بکارگیری روشهای تخصصی، سعی در درمان این عارضه دارد.
دندانهای شیری از سن ۶ ماهگی شروع به رشد کرده و تا ۲ سالگی کامل میشوند. مدت عمر این دندانها تا انتهای دوره خردسالی یعنی ۱۰ سالگی میباشد.
البته ممکن است در برخی از افرد بیشتر از این مدت در دهان باقی بمانند. حال گاهی این دندانها زودتر از موعد مقرر خراب میشوند. برای مثال کودکی که تنها ۴ سال سن دارد و دندانهای او خراب شده اند، به پوسیدگی زودرس مبتلا شده است.
دندانهای شیری ظرافت خاصی دارند و نسبت به دندانهای دائمی از استحکام کمتری برخوردار هستند. به همین دلیل بیشتر نوزادان و کودکان خردسال را درگیر خود میکند.
در تعریفی از پوسیدگی زودرس گفته میشود، وجود بیش از یک دندان پوسیده (ضایعه حفره دار یا بدون حفره)، ترمیم شده یا از دست رفته (در اثر پوسیدگی) در هر کدام از دندانهای شیری در یک کودک زیر ۶ سال، پوسیدگیهای زودرس دندان شیری نامیده میشود.
خانم دکتر مریم حاجی احمدی بهترین متخصص دندانپزشک کودکان اصفهان می باشد، خانم دکتر خدمات تخصصی دندانپزشکی برای کودکان را در محیطی شیک و آرام و با تجهیزات پزشکی پیشرفته انجام داده که کودک در حین جراحی درد احساس نکند، برای آشنایی بیشتر با خانم دکتر مقاله ” متخصص دندانپزشک کودکان اصفهان” را مطالعه کنید، در این مقاله تمام ویژگی های متخصص خوب دندانپزشکی اصفهان برای شما بیان شده و در پایان مقاله با خانم دکتر مریم حاجی احمدی آشنا خواهید شد و به این نتیجه خواهید رسید که خانم دکتر از بهترین متخصصین دندانپزشکی کودکان اصفهان می باشند.
علت پوسیدگی زودرس در دندانهای شیری
بسیاری از والدین تصور میکنند قطره آهن و مکملهای مولتی ویتامین موجب پوسیدگی زودرس دندانهای کودکان میشود. در حالی که این داروها تنها رنگ دندان را تغییر میدهند و هیچ تاثیری بر پوسیدگی دندان ندارند. دلایلی که موجب ایجاد این عارضه میشود عبارتند از:
- بی توجهی به بهداشت دهان و دندان کودک از زمان رویش اولین دندانهای شیری
- الگوی تغذیهای نامناسب خردسالان و زیاده روی در استفاده از نوشیدنیهای شیرین از جمله پستانک، جهت آرام کردن و خوردن مکرر شیر از شیشه در طول شب
- کاهش جریان بزاق خردسال در حین خواب
- وجود پوسیدگیهای متعدد درمان نشده در دهان پدر و مادر کودک
- عدم معاینه کودک و نداشتن اطلاعات صحیح جهت انجام اقدامات پیشگیرانه از بروز پوسیدگی زودرس
- مصرف مکرر میان وعدههای غیرمفید از قبیل تنقلات و شکلات
- مصرف برخی داروها در مادر که از طریق شیر بر روی دندانهای کودک تاثیر مخرب بر جای می گذارد
این موارد موجب پوسیدگیهای جزئی در دندان کودک میشود و زمانی که والدین به آنها بی توجه باشند یا از بردن کودک به نزد متخصص دندانپزشکی کودکان خودداری کنند، به تمامی دندانهای کودک سرایت کرده و موجب پیدایش پوسیدگی زودرس میشود.
دندانهایی که به پوسیدگی زودرس مبتلا میشوند
کودکان از دندانهای قدامی خود بیشترین استفاده را دارند. به همین دلیل عموما ۴ دندان پیشین شیری فک بالا، آسیاهای اول شیری هر دو فک و دندانهای نیش شیری فک پایین، از جمله دندانهای شیری هستند که دچار پوسیدگی میشوند.
دندانهای درگیر، معمولا به صورت قرینه در دو سمت دهان کودک قرار گرفته اند. دندانهای پیشین شیری فک پایین، استقامت بالاتری دارند و به عنوان محافظت کننده زبان بوده که در حین مکیدن شیر و نیز شستشوی طبیعی، توسط جریان بزاق سابمند یبولار و ساب لینگوال، محافظت میشوند.
دندانهای آسیای دوم شیری که در سنین بالاتر رشد میکنند، کمتر دچار مشکلات پوسیدگی میشوند.
سئو سایت توسط شرکت مهندسی کلینیک ۲۴