هاعاداتی که به دندان های کودک آسیب وارد می کند کدامند ؟
دندان قروچه ی کودکان
والدین غالباً نگران دندان قروچه شبانه (براکسیسم) فرزندان خود هستند. والدین معمولاً هنگام خواب کودک متوجه دندان قروچه کردن میشوند یا این که با سایش و کوتاه شدن دندان مواجه میشوند.
اکثر موارد دندان قروچه نیازی به درمان ندارد. چنانچه سایش دندان بیش از حد باشد، گارد دندان کودکان برای استفاده شبانه ساخته میشود.
خوشبختانه کودک به مرور زمان دیگردندان قروچه نمیکند. فشار دادن و ساییدن دندانها روی یکدیگر در سنین ۶ تا ۹ سالگی کاهش مییابد و دندان قروچه در سنین ۹ تا ۱۲ سالگی متوقف میشود. چنانچه فکر میکنید فرزندتان دندان قروچه میکند با دندانپزشک مشورت کنید.
بیشتر بخوانید : از دندان قروچه در کودکان چه می دانید ؟
مکیدن انگشت شست
مکیدن انگشت در کودکان طبیعی است و نوزادان و خردسالان انگشت شست یا دیگر انگشتان، پستانک و اشیاء دیگر را برای مکیدن به دهان میبرند. از آنجایی که حرکت مکیدن شست آرامبخش است، باعث به خواب رفتن کودک میشود.
از عوارض مکیدن انگشت شست و پستانک آسیب زدن به رشد صحیح دندان و مرتب بودن دندانها است. شدت مکیدن بر بروز مشکلات دندانی اثر میگذارد.
چند پیشنهاد برای ترک عادت مکیدن شست:
- کودکان غالباً هنگام احساس ناامنی شست خود را میمکند. پس سعی کنید ریشه اضطراب را از بین ببرید.
- کودکانی که برای آرام شدن شست خود را میمکند، اگر والدینشان آنان را در آغوش بگیرند و آرام کنند، دیگر تمایلی به مکیدن شست نخواهند داشت.
- اگر کودک در موقعیتهای دشوار از مکیدن شست خودداری کرد، به او جایزه بدهید و تشویقاش کنید.
- دندانپزشک اطفال نیز میتواند با توضیح دندانها پیآمدهای انکشت شست کودک را تشویق به ترک این عادت کند.
دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشک اطفال اصفهان