درمان ریشه یا عصب کشی
اصطلاح عام عصب کشی در واقع همان درمان کانال ریشه ی دندان می باشد. در این روش ریشه دندان های آسیب دیده و دارای عفونت و پوسیدگی عمیق به طور کامل درمان می شوند، به طوری که تمام عفونت از بین می رود. نکاتی که باید بعد از درمان به آن ها توجه کرد عبارتند از:
-مصرف داروهای تجویز شده
بعد از انجام عمل عصب کشی ممکن است تا چند روز دردهای کم یا زیادی را احساس کنید. این دردها در روزهای اول (۲ تا ۳ روز اول) بیشتر احساس می شوند اما به مرور زمان از شدت آن ها کاسته می گردد و فقط دردهایی که مربوط به ضربه خوردن دندان های فک مقابل و فشار هنگام جویدن غذا هستند، احساس می شوند، که آنها نیز به تدریج از بین می روند. پس بهتر است داروهای تجویز شده توسط پزشک را طبق دستور مصرف کنید تا درد کمتری را احساس کنید.
بیشتر بخوانید : عصب کشی دندان شیری بهتر است یا کشیدن دندان شیری ؟
-اجتناب از خوردن غذاهای معمول
دندانی که درمان ریشه (عصب کشی) شده، دارای دیواره های ضعیف است، پس طی دوران پانسمان باید بسیار مراقب بود و از خوردن مواد غذایی سفت خودداری کرد. بهتر است از مواد غذایی نرم و روان مانند سوپ ها استفاده کرد.(بعد از درمان ریشه) اگر در باز شدن فک مشکل دارید از حوله گرم و ماساژ آرام ناحیه درد استفاده کنید.
پس از عصب کشی دندان
-مسواک زدن و نخ دندان
مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بلامانع است. اما دقت کنید که بر روی پانسمان موقت را با مسواک نسایید و نخ دندان را وارد ناحیه ی پانسمان شده نکنید.
بیشتر بدانید : انواع عصب کشی دندان در کودکان
-انجام چکاب های منظم
دندانی که تحت درمان عصب کشی قرار گرفته است چون فاقد عصب می باشد نسبت به گرما و سرما حساس نیست. پس عدم رعایت بهداشت مناسب موجب پوسیدگی می شود و ممکن است که شخص متوجه این مسئله نگردد. پس چکاب های دوره ای و منظم برای پیش گیری توصیه می گردد.