دهانشویه چیست؟
دهان شویه مایعی است که یا در داخل دهان نگه داشته میشود، یا از طریق منقبض کردن عضلات ناحیه لب و گونه و حرکت دادن سر به اطراف دندانها فرستاده میشود. یک شکل دیگر استفاده از دهان شویه، غرغره کردن آن است، به حالتی که سر به طرف عقب برده میشود و مایع دهانشویه در عقب دهان غرغره میشود.
دهانشویهها معمولاً یک محلول ضدعفونیکننده هستند که به منظور کاهش بار میکروبی موجود در حفره دهان مورد استفاده قرار میگیرند، اما در عین حال ممکن است بعضی از دهانشویهها به خاطر مقاصد دیگری از قبیل خاصیت تسکین درد، ضد التهاب یا اثر ضد قارچی آنها برای بیمار تجویز شوند.
در ترکیب دهانشویهها چه چیزی وجود دارد؟
دهان شویه ها از نظر ترکیبات موجود در آنها با یکدیگر تفاوتهای جزئی دارند، اما موادی که در ترکیب همه دهانشویهها مشترک است شامل موارد زیر است:
- طعمدهنده مانند منتول (طعم نعناع) یا اوکالیپتوس
- شیرینکننده مانند سوکرالوز یا ساکارین
- آب
- رنگدهنده
- آنزیمها
- فلوراید (در بعضی از برندها)
- ضدعفونی کننده مانند کلرهگزیدین گلوکونات یا ستیلپیریدینیوم کلراید
- نگهدارنده مانند متیل پارابن یا بنزوات سدیم
- شوینده
- کلسیم
آیا کودک من به دهان شویه نیاز دارد؟
دندانپزشک بهترین مرجعی است که میتواند تعیین کند آیا کودک شما نیاز به استفاده از دهان شویه دارد یا خیر. دهانشویه میتواند به حذف ذرات غذا و مواد خارجی آلوده کننده کمک کند، اما هرگز نمیتواند جایگزینی برای نخ دندان یا مسواک باشد.
اگر شما یا کودکتان برای مسواک زدن یا کشیدن نخ دندان مشکلی دارید، با افزودن یک دهانشویه به برنامه روزانه بهداشت دهان و دندان خود میتوانید یک سطح حفاظت بیشتر در برابر پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه تأمین کنید. دقت کنید که استفاده از دهانشویه برای کودکان زیر شش سال اصلاً توصیه نمیشود.
مطالب پیشنهادی :