تراز کردن دندان های کج چه مدت طول می کشد؟
تراز کردن دندان های کج
مدت زمان مطالعه: ۹ دقیقه
لبخند زیبا علاوه بر افزایش اعتماد به نفس، بر کیفیت زندگی و سلامت عمومی بدن نیز تاثیر مثبت دارد. متأسفانه همه افراد با لبخندی مسحورکننده به دنیا نمی آیند، اما خوشبختانه می توان لبخندی زیبا به دست آورد و راه های مختلفی برای رسیدن به لبخندی بی نقص و رویایی وجود دارد. همه ما با قدیمی ترین روش چیدمان دندان ها یعنی بریس های فلزی آشنا هستیم. البته امروزه روش های بسیار دیگری با کمک دندانپزشکی زیبایی برای زیباسازی دندان ها و اصلاح طرح لبخند منحصر به فرد استفاده می شود.
اگر به دنبال درمان مناسب برای تراز کردن دندان های خود هستید، راه های مختلفی برای کمک به شما وجود دارد.
استفاده از بریس های ارتودنسی روشی موثر برای صاف کردن و تراز کردن دندان ها است. با کمک ارتودنسی می توان زاویه دندان ها را اصلاح کرد و سلامت دندان ها را بهبود بخشید. جلوگیری از پوسیدگی دندان و جویدن بهتر غذا از دلایل اهمیت چیدمان دندان ها است که ارتودنسی اجازه می دهد. تراز کردن دندان ها با ارتودنسی برای کودکان بهترین نتیجه را دارد، با این حال، بسیاری از بزرگسالان نیز از ارتودنسی برای اصلاح عیوب دندان ها و فک های خود استفاده می کنند. گاهی اوقات ارتودنسی نیاز به دندان های اضافی در دهان دارد که باید با تایید دندانپزشک انجام شود.
دکتر مریم حاجی احمدی ، متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن دندانپزشکی کودکان ایران می باشند و همچنین متخصص در زمینه تراز کردن دندان های کج می باشند که سابقه ی درخشانی را در خدمت به کودکان دلبندمان رقم زده اند.
بریس های ارتودنسی معمولا از براکت ها و سیم ها و همچنین بریس هایی که سیم را در جای خود نگه می دارند تشکیل شده است. براکت ها ممکن است از فلز، سرامیک، کامپوزیت یا ترکیبی از این مواد ساخته شوند. بریس با اعمال فشار ثابت دندان ها را در موقعیت صحیح حرکت می دهد. برای اثرگذاری بریس باید حداقل یک تا دو سال از بریس استفاده شود.
بریس های ارتودنسی سابقه درخشانی در اصلاح ناهنجاری های دندان و فک دارند.
بریس ها با موفقیت دندان ها را تراز می کنند و دندان ها را برای سال ها صاف نگه می دارند.
ارتودنسی برای کودکان بسیار موثر است زیرا دندان های در حال رشد را به موقعیت و زاویه صحیح هدایت می کند.
معایب بریس ها
- هزینه بالا
- ذرات غذا بین سیم ها گیر می کند و بریس به سختی تمیز می شود.
- بیمار باید به طور منظم دندان ها را تمیز کند وگرنه منتظر پوسیدگی دندان ها باشد.
- گاهی پس از برداشتن بریس، سوراخ هایی روی سطح دندان دیده می شود.
- ممکن است سیم فلزی را بشکند یا لثه ها را برش دهد.
- پس از دوره فعال ارتودنسی باید مدتی از پلاک نگهدارنده استفاده شود.
- مهمترین نقطه ضعف بریس مشخص بودن و زشتی آن است که باعث شرمندگی برخی از بیماران می شود.
ارتودنسی نامرئی
پلاک اینویزیلاین عملا نامرئی است و از یک ماده ترموپلاستیک ساخته شده است که بسیار شبیه به دندان است. ارتودنسی نامرئی گاهی اوقات ارتودنسی سفید کننده نامیده می شود. بیمار باید حداقل به مدت یک سال از پلاک های ارتودنسی نامرئی استفاده کند تا دندان ها در موقعیت مورد نظر قرار گیرند.
مزایای نامرئی ارتودنسی
از آنجایی که تقریباً نامرئی هستید، اطرافیان شما از فاصله دور متوجه وجود پلاک روی دندان ها نمی شوند.
- بسیار راحت
- اورژانس های ارتودنسی نامرئی کمتر رایج هستند، زیرا سیمی وجود ندارد که بتواند دررفته شود یا به لثه آسیب برساند.
- بهداشت دهان در طول درمان آسان است. زیرا بیمار می تواند قبل از مسواک زدن پلاک های دهان را جدا کند.
- از آنجایی که پلاک را می توان برداشت، بیمار می تواند هر چه می خواهد بخورد.
- اگر بیمار پشتکار و تعهد داشته باشد و طبق دستور پزشک از پلاک استفاده کند، ارتودنسی نامرئی دندان ها را به خوبی ثابت می کند.
ضعف های نامرئی ارتودنسی
- برداشتن منظم پلاک قبل از غذا خوردن و مسواک زدن خسته کننده است.
- اگر بیمار به مدت ۲۲ ساعت در روز از پلاک طبق دستور پزشک استفاده نکند، دندان ها حرکت نمی کنند.
- ارتودنسی نامرئی گرانتر از سیم کشی دندان و اکثر درمان های ارتودنسی است.
- نوک زبان صحبت کردن موقت: بیمار در ابتدا و تا زمانی که به ارتودنسی نامرئی عادت کند مشکلات گفتاری جزئی و نوک زبان صحبت کردن را تجربه می کند.
- شکل دادن و برش دندان
- شکل دادن و تراشیدن دندان معمولاً بسیار ارزان است، به خصوص که تقریباً نیازی به بیهوشی نیست. هزینه کانتورینگ بسیار کمتر از هزینه ارتودنسی است.
- شکل دادن و تراشیدن دندان ها نیز به سلامت دندان ها کمک می کند. با اصلاح فرم دندان ها دیگر پلاک و پلاک بین دندان های کج و نامنظم جمع نمی شود.
معایب
دندانپزشک باید بخشی از مینای دندان را بتراشد. همانطور که می دانید مینا لایه بیرونی محافظ دندان است. به عبارت دیگر پس از تراشیدن مینای دندان باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کرد تا از مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و بیماری لثه جلوگیری شود.
دکتر مریم حاجی احمدی ، متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن دندانپزشکی کودکان ایران می باشند و همچنین متخصص در زمینه تراز کردن دندان های کج می باشند که سابقه ی درخشانی را در خدمت به کودکان دلبندمان رقم زده اند.
برای عضویت یا مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر مریم حاجی احمدی اینجا را کلیک کنید.
درصورت داشتن سوال یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.