فلورایدتراپی دندان کودکان در مطب بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان دکتر مریم حاجی احمدی
برای دریافت نوبت لطفا با شماره:
۰۹۱۳۷۸۹۱۲۶۹
تماس بفرمایید.
استفاده از فلوراید اهمیت ویژه ای در کنترل و پیشگیری از پوسیدگی دندان بویژه در سطوح بین دندانـی دارد. فلورایدتراپـی به معنای کاربرد موضعـی فلورایـد به صورت دوره ای بر روی دندانهـای کودکان، به منظور افزایش مقاومت آنها در برابر پوسیدگـی است. در این روش دندانپــزشک ابتــدا دنــدان ها را با برس و خمیــر مخصــوص تمیــز می کنـــد و سپس فلــورایــد که به صورت ژل یا وارنیـش است روی دنــدان ها مالیــده می شــود. پس از آن ، کودک باید چند بار آب دهان خود را خالی کند ولی دهان نباید شسته شود و تا نیم سـاعت هم کودک نباید چیزی بخورد یا بیاشامد. توصیه می شود فلورایدتراپی در مطب، از حدود۲ سالگی شروع شود و تا ۲ سال بعد از رویش آسیای دوم دائمی (حدود ۱۴سالگی) با نظر دندانپزشک هر ۳ تا ۶ ماه یکبار ادامه یابد. همزمان بافلورایدتراپی در مطب، ممکن است دندانپزشک برای برخی کودکان بالای شش سال که در خطر بالای ایجاد پوسیدگی دندان هستند، کاربرد دهانشـویه های فلورایـد را در منـزل تجویـز کند
آموزش های لازم قبل از فلوراید تراپی
- کودکان قبل از وارنیش فلوراید تراپی باید تغذیه مناسبی داشته و به مقدار کافی مایعات بنوشند چرا که پس از فلوراید تراپی تا نیم ساعت نبایستی چیزی بخورند یا بیاشامند.
- قبل از کاربرد وارنیش فلوراید بهتر است دندانها را با خمیر پروفیلاکسی(درمطب) یا مسواک زدن معمول تمیز نموده و هر گونه پلاک یا جرم قابل مشاهده برداشته شود. البته پروفیلاکسی در موارد عدم دسترسی به امکانات لازم ضروری نیست.
آموزشهای لازم بعد از انجام وارنیش فلوراید تراپی
- لازم نیست برای خشک کردن وارنیش فلوراید قبل از مرخص کردن بیمار صبر کرد چون وارنیش در تماس با مایعات دهان هم سفت می شود.
- تا پایان همان روز فلوراید تراپی، کودک می تواند از رژیم غذایی نرم استفاده نموده و باید از خوردن غذای سفت پرهیز کند.
- تا صبح روز بعد کودک نباید از مسواک استفاده نماید.
- تغییر رنگ سطح دندان، پس از وارنیش فلوراید تراپی طبیعی بوده و به مرور پس از مدتی به حالت اولیه خود باز می گردد.
آیا فلورایدتراپی فقط برای کودکان استفاده میشود؟
نه، این کار برای افراد هم موثر است. زیرا فلوراید نهتنها در پیشگیری از ضایعه جدید پوسیدگی روی دندان موثر است،
بلکه در توقف یا حداقل کند کردن روند پیشروی ضایعات پوسیدگی فعال اولیه روی سطح دندان نقش مهمی دارد.
فلورایدتراپی چگونه انجام میشود؟
با انواع مختلف فلوراید که میتواند بهصورت ژل ، کف یا موادی به نام «وارنیش» باشد، انجام میگیرد.
این مواد را دندانپزشک روی دندانها میزند، معمولا ژلها و کفها با وسایل مخصوص داخل دهان قرار داده میشوند و ۴ دقیقه باید داخل دهان باقی بمانند ولی وارنیشها با وسایلی مانند قلم مو صرفا روی دندانها زده میشوند.انجام این کار نیازی به بیحسی دندانپزشکی ندارد و برای کودک دردناک نیست. اغلب فلورایدها با طعمهای مختلفی که برای کودک آزاردهنده نباشد، ساخته میشوند. انتخاب نوع روش فلورایدتراپی طبق صلاحدید دندانپزشک است.
آیا ممکن است فلورایدتراپی باعث مسمومیت شود؟
نه، فلوراید به میزان مشخص و با رعایت اصول خاصی استفاده میشود بنابراین بلع فلوراید به حداقل میرسد و هیچگونه احتمال مسمومیتی وجود ندارد.
مسمومیت فلوراید در استفاده سیستمیک آن هم در صورت بلع مقادیر بسیار بالا ایجاد میشود که بسیار نادر است.
از خدمات فوق تخصصی خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان فلورایدتراپی می باشد، برای آشنایی با خانم دکتر به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.
۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
عالی هستید شما واقعا خانم دکتر مرررسی
ممنونم خیلی لطف دارید