ارتودنسی متحرک کودکان
پلاک های متحرک ارتودنسی متحرک کودکان
یکی از ابزار های مورد نیاز برای ارتودنسی متحرک کودکان پلاک متحرک است . از کاربرد های این پلاک ها می توان به گسترش عرض فک بالا، حرکت های تک دندانی در کودکان، درمان های فانکشنال اشاره کرد . در اغلب مواقع پلاک های متحرک بعد از ارتودنسی به منظور تثبیت نتیجه درمان استفاده می شوند . در ادامه انواع پلاک های متحرک را برای شما نام خواهیم برد :
- پلاک invisalign
- پلاک های ساده
- پلاک فانکشنال
- پلاک شفاف
- پلاک های نگه دارنده
- پلاک quadhelix
- پلاک sagittal
از پلاک های متحرک پر کاربرد می توان به پلاک شفاف اشاره کرد .پلاک نگهدارنده شفاف شبیه ارتودنسی نامرئی است . این پلاک از پلاستیک شفاف قالب زده شده ای ساخته می شود و به خوبی روی دندان ها می نشیند . پلاک شفاف نامرئی و راحت است و درصورت آسیب دیدن باید تعویض شود .چنانچه برای درمان ارتودنسی کودک خود از پلاکهای پلاستیکی شفاف استفاده می کنید، از کودک بخواهید حتما پلاک را هنگام خوردن غذا دربیاورد.
از دیگر پلاک های متحرک برای ارتودنسی متحرک کودکان پلاک فانکشنال است . نحوه عملکرد این پلاک به این صورت است که با جلوتر آوردن فک پایین باعث تحریک آن می شود تا فک به موقعیت رشد بالقوه خود برسد . پلاک های فانکشنال برآمدگی دندان های قدامی فک بالارا نیز کمتر می کند . این پلاک ها از دو بخش بریس متحرک فوقانی و بریس متحرک تحتانی تهیه شده اند .این دو قسمت با بستن دهان بر روی یکدیگر قرار می گیرند . معمولا از این دستگاه برای مرحله اول درمان ارتودنسی استفاده می شود و پس از آن به مدت ۱۸ الی ۲۴ ماه از ارتودنسی ثابت استفاده خواهد شد .
باوجود این که جنس پلاک های نگهدارنده مانند پلاک متحرک است اما هر کدام وظیفه درمانی متفاوتی دارند . پلاک های نگهدارنده دندان ها را در موقعیت نهایی نگه می دارد و از حرکت دندان ها جلوگیری می کند اما پلاک های متحرک دارای اجزایی هستند که باعث می شود دندان به سمت موقعیت مورد نظر حرکت کند .
مشکلات ارتودنسی متحرک کودکان
پلاک های متحرک ارتودنسی عمدتا برای ناهنجاری های ساده فک و جابه جایی متخصر کاربرد دارند . در روزهای ابتدایی استفاده کودک ممکن است مشکلاتی از قبیل موارد زیر برای او به وجود بیاورد :
- مشکل در تکلم
- زیاد شدن آب دهان
- ایجاد حالت تهوع
این مشکلات جای نگرانی ندارند و بعد از گذشت چند روز معمولا برطرف خواهند شد .
گاهی تفاوت در سایز فک و دندانها دیده میشود، کوچکی فک و دندانهای بزرگ باعث میشوند که دندانها شلوغ به نظر برسند یا در مواردی قبل از دست رفتن زودهنگام دندانهای شیری نیز میتواند باعث بروز اختلالاتی در فک و دندانها شود که درنتیجه اینها نامرتبی دندانها دیده میشود. در این موارد نیاز به درمان ارتودنسی جهت مرتب شدن دندانهای نامنظم است که درنهایت تصحیح روابط نامناسب فک بالا و پایین را نیز سبب میشود. با تغییر روابط دو فک و بهبود آن بالطبع زیبایی و غذا خوردن بیمار نیز بهتر میشود.
دندان و ریشه در سنین پایین قابلیت تغییر پذیری بیشتری دارند . در سنین بزرگسالی ساختمان های استخوان فکین تثبیت می شود بنابراین این روش کمتر پاسخ گو است . ارتودنسی متحرک برای کودکان کاربرد زیادی دارد در صورتی که افراد در سنین بزرگسالی معمولا از ارتودنسی ثابت استفاده می کنند .
اگر دندان های کودک شما نیاز به ارتودنسی دارد و مایلید از پلاک های متحرک برای کودک خود استفاده کنید دکتر ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان است که قادر است ناهنجاری های دندان کودک شما را با ارتودنسی متحرک کودکان برطرف نماید .
ارتودنسی متحرک
منظور از ارتودنسی متحرک این است که بیمار می تواند دستگاه ارتودنسی را هنگام غذا خوردن از دهان خود خارج کند و پس از آن دوباره سر جای خود بگذارد .
بنابراین اثر بخشی ارتودنسی متحرک کاملا وابسته به همکاری بیمار می باشد.
این دستگاه معمولا برای اصلاح فک و اصلاح جزیی دندان استفاده می شود .
دستگاه ارتودنسی متحرک می تواند فقط برای فک بالا تعبیه شده باشد یا برای هر دو فک استفاده شود.
دستگاه ارتودنسی متحرک شامل یک صفحه ی پلاستکی همراه با سیم است که دندان را با فشار ملایم و به تدریج به حرکت در می آورد.
متخصص دندانپزشک کودکان اصفهان
ارتودنسی
ارتودنسی یکی از رشتههای تخصصی دندانپزشکی است.
این کلمه مرکب است از دو واژهٔ لاتین «ارتو» به معنای «راست» و «درست»، و «ادوس» یا مشتق آن «دنس» به معنای «دندان». ارتودنسی یکی از مهمترین رشتههای تخصصی دندانپزشکی است. همچنین اولین تخصص معرفیشده در دندانپزشکی میباشد.
کار ارتودنسی بیشتر تصحیح مال اکلوژن یا جفتشدن نامناسب دندانهاست.
این امر میتواند ناشی از موقعیت نادرست دندانها یا دو فک نسبت به هم باشد، یا ممکن است
درجاتی از هر دو مشکل در یک فرد موجود باشد. درمانهای ارتودنسی ممکن است
تنها بر تصحیح موقعیت دندانها یا تغییر الگو و جهت رشد دو فک (درمانهای ارتوپدیک) متمرکز باشد.
از جنبهٔ دیگر میتوان درمانهای ارتودنسی را به درمان با دستگاههای ثابت و متحرک تقسیم کرد.
دستگاههای ثابت دستگاههایی هستند
که در طول درمان نیازی به خارج نمودن آنها از دهان توسط بیمار وجود ندارد
و اجزای اصلی تشکیلدهندهٔ آنها براکت و سیم میباشد. براکتها همان اجزای کوچکی هستند که توسط چسب خاصی به دندان چسبانده میشوند.
در بین مردم از اصطلاح سیمکشی یا سیمبستن دندان هم برای اشاره به این عمل استفاده میشود.
دستگاههای متحرک انواعی هستند که بیمار میتواند در طول درمان آنها را از دهانش خارج کند،
البته گاهی این خارج نمودن ممکن است بنا بر تجویز ارتودنتیست محدود به
زمانهای کوتاهی مانند زمان غذاخوردن یا مسواکزدن باشد. این نوع دستگاهها در بین مردم به «پلاک» مشهورند.
اگر به دنبال متخصص دندانپزشک کودکان در اصفهان هستید حتما این مطلب را مطالعه کنید.
دکتر مریم حاجی احمدی
🏵عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
آشنایی با خدمات خانم دکتر:
انجام خدمات دندانپزشکی کودکان تحت آرامبخشی و بیهوشی عمومی