چه زمانی کودک باید مراجعه به دندانپزشک را شروع کند؟
مراجعه کودک به دندانپزشک
مدت زمان مطالعه: ۶ دقیقه
بسته به اینکه از چه کسی سوال می کنید، ممکن است چند پاسخ متفاوت برای این سوال دریافت کنید. اما به گفته اکثر دندانپزشکان اطفال و آکادمی دندانپزشکی اطفال آمریکا، یک کودک باید اولین جلسه دندانپزشکی خود را تا اولین روز تولدش داشته باشد.
چرا اینقدر زود؟ زیرا اکثر نوزادان حداقل یک دندان در اولین روز تولدشان در آمده است. میانگین سن رویش دندان بین ۶ تا ۱۲ ماهگی است. اگر کودک شما یک ساله است و هنوز دندان ندارد، جای نگرانی نیست. نوزادان با سرعت های مختلف رشد می کنند. اما به هر حال پیش بروید و با دندانپزشک اطفال خود قرار ملاقات بگذارید.
در اولین جلسه دندانپزشکی کودک چه چیزی را باید انتظار داشت؟
هدف اصلی از اولین جلسه دندانپزشکی این است که کودک شما را با ایده رفتن به دندانپزشک آشنا کند. مراقبت منظم از دندان باید بخشی از برنامه زندگی کودک شما باشد، بنابراین شروع زودهنگام باعث ایجاد یک تجربه مثبت می شود.
دندانپزشک و متخصص بهداشت، کودک شما را با تجهیزات و ابزارهای دندانپزشکی آشنا می کند تا به او اجازه دهد تا با روش ها و فرآیندهای یک قرار ملاقات منظم دندانپزشکی راحت باشد. اگر کودک شما به اندازه کافی راحت است که به ما اجازه دهد به داخل دهانش نگاه کنیم، مفید است. اما اگر نشانههایی از ترس یا اضطراب وجود داشته باشد، موضوع را تحمیل نمیکنیم.
دکتر مریم حاجی احمدی ، متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن دندانپزشکی کودکان ایران می باشند و همچنین متخصص در زمینه مراجعه کودک به دندانپزشک می باشند که سابقه ی درخشانی را در خدمت به کودکان دلبندمان رقم زده اند.
پیشنهاد مطالعه: اگر کودک شما حفره دارد چه باید کرد؟
از والدین یا والدین سوالاتی پرسیده می شود که به سلامت دهان و دندان کودک شما مربوط می شود، مانند:
رژیم غذایی معمولی کودک شما چگونه است؟
آیا کودک شما از پستانک استفاده می کند یا شست یا انگشت خود را می مکد؟
آیا رژیم غذایی آنها به آنها اجازه می دهد فلوراید کافی دریافت کنند؟
دندانپزشک همچنین بحث خواهد کرد:
توصیه های اولیه بهداشت دهان و دندان مسواک زدن دندان ها و لثه های کودک با یک مسواک نرم و مناسب سنش حداقل دو بار در روز ضروری است. از یک خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
عوامل خطر برای پوسیدگی زودرس دندان:
غذاها و نوشیدنی های شیرین مانند آبمیوه می توانند باعث پوسیدگی دندان شوند. جرعه جرعه جرعه و میان وعده های مداوم می تواند خطر پوسیدگی دندان را نیز افزایش دهد. دندان های کودک خود را بعد از آخرین وعده غذایی یا شیر دادن قبل از خوابیدن مسواک بزنید.
برنامه رویش دندان معمولاً ابتدا دندان های جلویی پایین و به دنبال آن دندان های جلو در بالا وارد می شوند. بقیه دندانها معمولاً در دو طرف دندانهای جلویی یک یا دو تا به تدریج رویش میکنند تا زمانی که همه دندانهای شیری در جای خود قرار گیرند.
چگونه از آسیب های دهانی جلوگیری کنیم. حمام عمومی برای نوزادان در خانه معمولا به جلوگیری از آسیب های دهانی کمک می کند. اجازه ندهید کودک با یک فنجان یا ظروف غذاخوری در دهان بدود یا راه برود، زیرا در صورت افتادن ممکن است ضربههای جدی وارد شود.
اگر در مورد سلامت دهان و دندان کودک خود سؤال یا نگرانی دارید، در اولین جلسه دندانپزشکی از دندانپزشک یا بهداشت دهان خود بپرسید. شما باید قرار ملاقات بعدی کودک خود را به مدت ۶ ماه از تاریخ اولین ملاقات تعیین کنید. کودک شما باید هر ۶ ماه یک بار در طول عمر خود به دندانپزشک مراجعه کند.
برای عضویت یا مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر مریم حاجی احمدی اینجا را کلیک کنید.
درصورت داشتن سوال یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.