درمان سوراخ روی دندان

سوراخ روی دندان

سوراخ روی دندان چگونه از بین ببریم؟

درمان سوراخ روی دندان

مدت زمان مطالعه: ۱۴ دقیقه

هنگامی که یک سوراخ در دندان وجود دارد، درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سوراخ روی دندان : پرکردن یا روکش – این شامل برداشتن پوسیدگی دندان و پر کردن سوراخ یا پوشاندن دندان است.
درمان ریشه – ممکن است برای از بین بردن پوسیدگی دندان که به مرکز دندان که خون و اعصاب در آن است (پالپ) گسترش یافته است، نیاز باشد.
برداشتن تمام یا بخشی از دندان – این معمولاً زمانی توصیه می شود که دندان به شدت آسیب دیده باشد و قابل ترمیم نباشد. دندانپزشک شما ممکن است بتواند دندان را با پروتز جزئی، بریج یا ایمپلنت جایگزین کند

پیشگیری از پوسیدگی دندان در بزرگسالان

اگرچه پوسیدگی دندان یک مشکل رایج است، اما اغلب کاملاً قابل پیشگیری است. بهترین راه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و حفظ سلامت لثه ها تا حد امکان این است:

به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید – دندانپزشک شما بر اساس وضعیت دهان، دندان ها و لثه های شما تصمیم می گیرد که چند بار باید شما را ببیند.
مصرف غذاها و نوشیدنی های قندی و نشاسته ای را کاهش دهید، به ویژه بین وعده های غذایی یا ظرف یک ساعت پس از خواب – برخی از داروها همچنین می توانند حاوی قند باشند، بنابراین بهتر است در صورت امکان به دنبال جایگزین های بدون قند باشید.

مراقب دندان ها و لثه های خود باشید – دندان های خود را به درستی با خمیر دندان حاوی فلوراید دو بار در روز مسواک بزنید و حداقل یک بار در روز از نخ دندان و مسواک بین دندانی استفاده کنید.
اگر دائماً خشکی دهان دارید به دندانپزشک یا دندانپزشک خود مراجعه کنید – این ممکن است ناشی از برخی داروها، درمان ها یا شرایط پزشکی باشد.

دکتر مریم حاجی احمدی ، متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن دندانپزشکی کودکان ایران می باشند و همچنین متخصص در زمینه  درمان سوراخ روی دندان  می باشند که سابقه ی درخشانی را در خدمت به کودکان دلبندمان رقم زده اند.

سوراخ روی دندان : پرکردن یا روکش – این شامل برداشتن پوسیدگی دندان و پر کردن سوراخ یا پوشاندن دندان است.

بیشتر بخوانید:
6 سوال اصلی خود در مورد درمان ریشه چه چیزهایی هستند؟
درمان سوراخ روی دندان - سوراخ روی دندان
درمان سوراخ روی دندان

چگونه از بدتر شدن پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم؟

اگرچه قابل درمان نیست، اما می توانید با یک رژیم خوب مراقبت از دهان، آن را زودتر متوقف کنید. این شامل خرید یک مسواک برقی برای کمک به حذف بهتر پلاک و کمک به جلوگیری از ایجاد حفره در وهله اول است. همچنین مهم است بدانید که مینای دندان با استفاده از مواد معدنی بزاق می تواند خود را ترمیم کند و منابع فلوراید مانند خمیر دندان به این امر کمک زیادی می کند.

پوسیدگی دندان در کودکان چیست؟

پوسیدگی دندان تخریب یا تخریب مینای دندان است. مینا سطح خارجی سخت دندان است. پوسیدگی دندان می تواند منجر به پوسیدگی شود. اینها سوراخ هایی در دندان هستند. کودکانی که دندان هایشان هنوز در حال رشد است، بیشتر از بزرگسالان در معرض پوسیدگی دندان هستند. این به این دلیل است که مواد معدنی موجود در دندان های جدید خیلی قوی نیستند و اسیدها راحت تر از بین می روند.

حتی نوزادان نیز ممکن است در معرض خطر پوسیدگی دندان باشند. نوزادانی که با شیشه شیر به رختخواب می‌روند، ممکن است دچار «دهان شیشه‌ای» شوند – پوسیدگی دندان ناشی از قند موجود در شیر، شیر خشک یا آبمیوه. نوزادان با باکتری های عامل پوسیدگی در دهان خود به دنیا نمی آیند. اما آنها می توانند باکتری ها را از بزرگسالانی که قاشق، چنگال یا سایر ظروف مشترک با آنها دارند دریافت کنند.

علت پوسیدگی دندان در کودک چیست؟

پوسیدگی دندان توسط باکتری ها و چیزهای دیگر ایجاد می شود. زمانی که غذاهای حاوی کربوهیدرات (قند و نشاسته) روی دندان باقی می‌مانند، این اتفاق می‌افتد. این غذاها شامل شیر، نوشابه، کشمش، آب نبات، کیک، آب میوه، غلات و نان است. باکتری هایی که به طور معمول در دهان زندگی می کنند این غذاها را تغییر می دهند و اسید می سازند. از ترکیب باکتری ها، غذا، اسید و بزاق ماده ای به نام پلاک تشکیل می شود که به دندان ها می چسبد. با گذشت زمان، اسیدهای ساخته شده توسط باکتری ها، مینای دندان را از بین می برند و باعث ایجاد حفره می شوند.

علائم پوسیدگی دندان در کودک چیست؟

روش زیر روش رایجی است که دندان ها پوسیدگی و حفره ایجاد می کنند. اما پوسیدگی ممکن است برای هر کودک کمی متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید:
آیا باید فیشور سیلانت برای فرزندم تهیه کنم؟

لکه های سفید روی دندان ها در نواحی آسیب دیده شروع به تشکیل می کنند. این لکه ها به این معنی است که مینای دندان شروع به شکستن می کند. آنها ممکن است منجر به حساسیت زودهنگام در دندان ها شوند.
یک حفره اولیه روی دندان ظاهر می شود. رنگ قهوه ای روشن دارد.
حفره عمیق تر می شود. سایه تیره تری از قهوه ای به سیاه تبدیل می شود.
علائم پوسیدگی و پوسیدگی دندان از کودکی به کودک دیگر متفاوت است. حفره ها همیشه علائمی ایجاد نمی کنند. بعضی اوقات کودکان تا زمانی که دندانپزشک آنها را پیدا نکند نمی دانند که دارند.

دکتر مریم حاجی احمدی ، متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن دندانپزشکی کودکان ایران می باشند و همچنین متخصص در زمینه  درمان سوراخ روی دندان  می باشند که سابقه ی درخشانی را در خدمت به کودکان دلبندمان رقم زده اند.

سوراخ روی دندان : پرکردن یا روکش – این شامل برداشتن پوسیدگی دندان و پر کردن سوراخ یا پوشاندن دندان است.

درمان سوراخ روی دندان2 - سوراخ روی دندان
درمان سوراخ روی دندان

پوسیدگی دندان در کودک چگونه تشخیص داده می شود؟

دندانپزشک کودک شما معمولاً می تواند پوسیدگی دندان را بر اساس موارد زیر تشخیص دهد:

  • تاریخچه کامل فرزند شما
  • معاینه دهان فرزندتان
  • اشعه ایکس دندان

پوسیدگی دندان در کودک چگونه درمان می شود؟

درمان به علائم، سن و سلامت عمومی کودک شما بستگی دارد. همچنین به شدت این وضعیت بستگی دارد. در بیشتر موارد، درمان نیاز به برداشتن قسمت پوسیده دندان و جایگزینی آن با پر کردن دارد. پرکننده ها موادی هستند که در دندان ها قرار می گیرند تا آسیب های ناشی از پوسیدگی دندان را ترمیم کنند. به آنها ترمیم نیز می گویند.

 


پیشنهاد مطالعه: قطره های مکمل آهن و دندان های کودک نوپا


پر کردن انواع مختلفی دارد:

ترمیم مستقیم اینها نیاز به یک بار بازدید دارند تا پرکننده را مستقیماً در یک سوراخ آماده قرار دهند. این پرکننده ها ممکن است از نقره، پودرهای شیشه ای ظریف، اسیدهای اکریلیک یا رزین ساخته شوند. آنها اغلب به رنگ دندان هستند.
ترمیم های غیر مستقیم اینها ممکن است به ۲ یا بیشتر بازدید نیاز داشته باشند. آنها شامل خاتم، آنله، روکش، تاج و بریج هستند. اینها با طلا، آلیاژهای فلز پایه، سرامیک یا کامپوزیت ساخته می شوند. بسیاری از این مواد می توانند شبیه مینای دندان طبیعی باشند.

بیشتر بخوانید:
بهداشت دهان در كودكان

چگونه می توانم از پوسیدگی دندان کودکم جلوگیری کنم؟

شما می توانید با این اقدامات ساده از پوسیدگی دندان کودک خود جلوگیری کنید:

به محض ظاهر شدن اولین دندان کودکتان مسواک زدن را شروع کنید. دندان ها، زبان و لثه ها را دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. یا تماشا کنید که کودکتان چگونه دندان هایش را مسواک می زند.
برای کودکان زیر ۳ سال فقط از مقدار کمی خمیر دندان به اندازه یک دانه برنج استفاده کنید. از ۳ سالگی کودک شما می تواند به اندازه یک نخود خمیر دندان استفاده کند.
پس از ۲ سالگی هر روز دندان های کودک خود را نخ دندان بکشید.

اطمینان حاصل کنید که کودک شما یک رژیم غذایی متعادل دارد. تنقلات چسبنده و سرشار از قند مانند چیپس، آب نبات، کلوچه و کیک را محدود کنید.

با استفاده نکردن از وسایل مشترک غذا خوردن از انتقال باکتری از دهان خود به دهان کودکتان جلوگیری کنید. پستانک نوزاد خود را با بزاق خود تمیز نکنید.

اگر کودک شما هنگام خواب از بطری استفاده می کند، فقط آب در آن بریزید. آب میوه یا شیر خشک حاوی قندهایی است که می تواند منجر به پوسیدگی دندان شود.

اگر در منطقه ای بدون آب فلوراید زندگی می کنید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا دندانپزشک کودک خود در مورد استفاده از مکمل فلوراید صحبت کنید. همچنین در مورد سیلانت دندان و وارنیش فلوراید بپرسید. هر دو روی دندان گذاشته می شود.
هر ۶ ماه یکبار تمیز کردن و معاینات روتین دندان را برای کودک خود برنامه ریزی کنید.

دکتر مریم حاجی احمدی ، متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن دندانپزشکی کودکان ایران می باشند و همچنین متخصص در زمینه  درمان سوراخ روی دندان  می باشند که سابقه ی درخشانی را در خدمت به کودکان دلبندمان رقم زده اند.

برای عضویت یا مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر مریم حاجی احمدی اینجا را کلیک کنید.

درصورت داشتن سوال یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

تماس با متخصص دندانپزشك كودكان

شماره تماس: 09137891269
hNV

آمار بازدید

  • 15
  • 13
  • 69
  • 27
  • 331
  • 1,566
  • 26,393
  • 203,860
  • 119,802
  • شهریور ۲۴, ۱۴۰۳

لینک های پرکاربرد

متخصص و دندانپزشک کودکان اصفهان، دکتر مریم حاجی احمدی

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در انجمن دندانپزشکی کودکان ایران شاخه اصفهان

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشک کودکان اصفهان در اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در پزشک برتر

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در میهن پزشک

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در پزشک خوب

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندان پزشک کودکان اصفهان در دکتر یاب

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در بانک پزشکان

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در علم نت

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در اولین کیوسک

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در نت نوبت

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در نوبت دات آی آر

بهترین جراح فک و صورت اصفهان

متخصص ارتودنسی در اصفهان دکتر فاطمه تیموری

متخصص کودکان اصفهان دکتر نسرین السادات دوامی

دکتر فاطمه حیدری جراح دندانپزشک اصفهان

فهرست
ثبت نوبت 09137891269