دلایل حساسیت دندان

دندان های حساس و نحوه تعمیر آنها چگونه است؟

دندان های حساس و نحوه تعمیر آنها چگونه است؟

دلایل حساسیت دندان

مدت زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

هیچ چیز بهتر از یک فنجان چای داغ در صبح یا یک لیوان آب سرد در یک روز گرم نیست! البته اگر بعد از نوشیدن اولین جرعه در دهان احساس درد نکنیم. مقصر این درد چیزی جز حساسیت دندان نیست!

دلایل حساسیت دندان چیست؟

هر دندان از عاج ساخته شده است که بافتی است که توسط مینای دندان پوشانده شده است. اگر مینای دندان از بین رفته یا پوسیده شود و عاج نمایان شود، دندان در موقعیتی قرار می گیرد که احساس درد می کنیم.

جمع شدن لثه ها به دلیل مسواک زدن سنگین و غیر اصولی می تواند باعث ظاهر شدن عاج شود. سایر علل آلرژی عبارتند از: شکستگی دندان، دندان قروچه، غذاهای اسیدی، استفاده بیش از حد از دهان شویه و غیره.

آسیب به مینای دندان غیر قابل جبران است. وقتی مینای دندان آسیب ببیند، دیگر راه برگشتی وجود ندارد. بنابراین ما فقط می توانیم از آن جلوگیری کنیم.

دکتر مریم حاجی احمدی ، متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن دندانپزشکی کودکان ایران می باشند و همچنین متخصص در زمینه دلایل حساسیت دندان می باشند که سابقه ی درخشانی را در خدمت به کودکان دلبندمان رقم زده اند.

دلایل حساسیت دندان2 - دندان های حساس و نحوه تعمیر آنها چگونه است؟
دلایل حساسیت دندان

بهترین توصیه برای بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از آلرژی

از مسواک های نرم استفاده کنید و به سختی مسواک نزنید. و سعی کنید طبق اصول صحیح مسواک بزنید.

بیشتر بخوانید:
گرفتن ونیر دندان در سنین جوانی

مصرف غذاها و نوشیدنی های اسیدی را کاهش داده یا قطع کنید و در صورت عدم امکان ترک آن ها حتما پس از مصرف دهان خود را با آب بشویید و حداقل نیم ساعت صبر کنید و سپس مسواک بزنید.

مراقب باشید دندان قروچه نکنید و دندان های خود را بیش از حد فشار ندهید. هنگام خواب می توانید از محافظ دهان استفاده کنید.
حتما هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید.

اگر به دلیل استفاده بیش از حد از دهان شویه دچار حساسیت و زخم دهان شدید، استفاده از دهانشویه را کاهش دهید. به علاوه برای دندان های حساس از دهان شویه استفاده کنید.

گاهی با تمام مراقبت هایی که انجام می دهیم، اما باز هم یک یا چند دندان ما حساس می شوند. در این صورت بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین می توانید از خمیردندان مخصوصی که از آلرژی و درد جلوگیری می کند و همچنین از ژل فلوراید استفاده کنید که مینای دندان را تقویت کرده و حساسیت را کاهش می دهد.

پیشنهاد مطالعه: پوسیدگی دندان چگونه ایجاد می شود؟

درمان حساسیت دندان

اگر از دندان های حساس رنج می برید، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. او می تواند یکی از عوامل زیر را در دندان درد شما تشخیص دهد. بسته به شرایط محیطی، دندانپزشک شما ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

بیشتر بخوانید:
پین گذاشتن در دندان کودکان: علل، روش‌ها و اهمیت

خمیر دندان حساسیت را کاهش می دهد: پس از چندین بار استفاده از این خمیر دندان، درد مرتبط با دندان های حساس از بین می رود. انواع خمیر دندان در داروخانه ها موجود است. از دندانپزشک خود بپرسید که کدام محصول برای شما موثرتر است.

دلایل حساسیت دندان1 - دندان های حساس و نحوه تعمیر آنها چگونه است؟
دلایل حساسیت دندان

فلوراید: دندانپزشک شما ممکن است از فلوراید برای نواحی حساس دندان، تقویت مینای دندان و کاهش درد استفاده کند. او ممکن است فلوراید را برای مصارف خانگی در فواصل منظم تجویز کند.

استفاده از پانسمان های بی حس کننده: گاهی اوقات ریشه های محافظت نشده را می توان با قرار دادن و بستن پانسمان به سطوح قسمت های حساس ریشه درمان کرد. ممکن است برای انجام این روش به بی حسی موضعی نیاز باشد.

جراحی پیوند لثه: اگر ریشه دندان شما بافت لثه خود را از دست داده باشد، می توان مقداری از بافت لثه را برداشت و به دلیل تحلیل لثه به ناحیه حساس پیوند زد. این روش می تواند ریشه های محافظت نشده را درمان کند و آلرژی را کاهش دهد.

کانال ریشه: اگر حساسیت دندان شما باعث درد شدید و غیرقابل تحمل شود و درمان های دیگر موثر نباشد، دندانپزشک شما ممکن است کانال ریشه را توصیه کند. روشی که برای درمان مشکلات عصبی دندان استفاده می شود. این روش به عنوان موفق ترین تکنیک برای از بین بردن حساسیت دندان به شمار می رود.

بیشتر بخوانید:
دندان در نیاوردن کودک و راهکار آن

برای جلوگیری از عود حساسیت دندان، آنها را دو بار در روز با مسواک نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید و نخ دندان مسواک بزنید. به جای ساییدگی های سنگین از ضربه های ملایم استفاده کنید و از خمیر دندان های ساینده خودداری کنید. اگر دندان های خود را به هم می سایید، از دندانپزشک خود یک محافظ بخواهید. پوسیدگی دندان می تواند باعث شکستن دندان ها و ایجاد آلرژی شود.

هنگام خوردن و نوشیدن غذاها و نوشیدنی های اسیدی مانند نوشابه های گازدار مرکبات باید مراقب باشید. همه این نوشیدنی ها می توانند به مرور زمان بخشی از مینای دندان را از بین ببرند. هنگامی که نوشیدنی های اسیدی می نوشید، از نی استفاده کنید تا تماس با دندان های خود را کاهش دهید. پس از خوردن یا نوشیدن یک ماده اسیدی، آب بنوشید تا سطح اسید در دهانتان تنظیم شود.

دکتر مریم حاجی احمدی ، متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو مرکز تحقیقات علوم دندانی دانشکده دندانپزشکی اصفهان می باشند. ایشان عضو انجمن دندانپزشکی کودکان ایران می باشند و همچنین متخصص در زمینه دلایل حساسیت دندان می باشند که سابقه ی درخشانی را در خدمت به کودکان دلبندمان رقم زده اند.

برای عضویت یا مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر مریم حاجی احمدی اینجا را کلیک کنید.

درصورت داشتن سوال یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

تماس با متخصص دندانپزشك كودكان

شماره تماس: 09137891269
hNV

آمار بازدید

  • 24
  • 12
  • 56
  • 23
  • 385
  • 2,022
  • 26,220
  • 209,660
  • 121,292
  • آذر ۱۸, ۱۴۰۳

لینک های پرکاربرد

متخصص و دندانپزشک کودکان اصفهان، دکتر مریم حاجی احمدی

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در انجمن دندانپزشکی کودکان ایران شاخه اصفهان

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشک کودکان اصفهان در اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در پزشک برتر

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در میهن پزشک

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در پزشک خوب

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندان پزشک کودکان اصفهان در دکتر یاب

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در بانک پزشکان

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در علم نت

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در اولین کیوسک

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در نت نوبت

خانم دکتر مریم حاجی احمدی متخصص دندانپزشکی کودکان اصفهان در نوبت دات آی آر

بهترین جراح فک و صورت اصفهان

متخصص ارتودنسی در اصفهان دکتر فاطمه تیموری

متخصص کودکان اصفهان دکتر نسرین السادات دوامی

دکتر فاطمه حیدری جراح دندانپزشک اصفهان

فهرست
ثبت نوبت 09137891269