بعد از کشیدن دندان کودکان چه کنیم ؟
بعد از کشیدن دندان کودکان
محل کشیده شده را با استفاده از یک سرنگ (۱۰ یا ۲۰ سی سی) که حاوی آب نمک ولرم می باشد، شستشو دهد تا از تجمع غذا جلوگیری شود .
چه زمانی کودکان به خارج کردن دندان نیاز دارند؟
دندانپزشک اطفال ممکن است به دلایل زیر خارج کردن دندان را برای فرزند شما پیشنهاد دهد:
- دندان به شدت پوسیده باشد.
- دندان بر اثر صدما یا تروما آسیب دیده باشد.
- دندان های شیری برای مدت طولانی باقی می مانند و در زمان مناسب خود نمی افتند.
- خارج کردن دندان به رشد دندان های دائمی کمک می کند و نیاز به ارتودنسی در آینده را کاهش می دهد.
- دندان ها بسیار نامرتب و شلوغ هستند.
- وجود دندان های نهفته و غایب
علت کشیدن دندان های کودکان
دندان هایی که به شدت آسیب دیده اند :
اگر فرزندتان صدمات دهانی داشته باشد، ممکن است دندان هایش بشکند یا اینکه بر اثر ضربه شل شود. این اتفاق می تواند به خاطر یک تصادف ماشین باشد، آسیب ورزشی، یا افتادن زمان اسکیت بوردینگ، یا دوچرخه سوار باشد، یا به دلایل مختلف دیگری باشد. در چنین مواردی، باید قرار ملاقاتی با یک دندانپزشک اورژانسی هرچه زودتر ترتیب دهید. آن ها می توانند کودک معاینه کرده و در صورت قابل جبران بودن دندان می توانند به او کمک کنند.
در برخی موارد، دندانپزشک اطفال هم یک روکش یا کلاهکی بروی دندان شکسته می گذارد، اما در شرایط دیگری، ممکن است تنها راه نجات دندان این نباشد. پس دندانپزشک احتمال نیاز به کشیدن دندان می بیند. کودک می تواند تحت بی حسی موضعی قرار گیرد به علاوه اینکه اکسید نیتروژن دریافت کند. بنابراین روشی بدون درد خواهد بود.
دندان های پوسیده :
یکسری مواردی هم دیده شده که دندان های کودک ممکن است خیلی پوسیده باشند که نیاز به کشیدن پیدا می کنند. به عنوان مثال، اگر کودک پوسیدگی خیلی عمیقی در دندان های شیری جلویی اش داشته باشد، دندانپزشک توصیه می کند که دندان کشیده شود. گرچه، معمولا چنین اتفاقی در موارد خیلی شدید رخ می دهد. اگر مولرهای کودک ۶ ساله پوسیده باشند، دندانپزشک معمولا درمان ریشه را برای نجات دندان پیشنهاد می کند. سپس، دندانپزشک مولر را با سیلانت پوشش می دهد تا به محافظت بیشتر آن کمک کند.
خارج کردن دندان در کودکان چگونه انجام می شود؟
کشیدن دندان ممکن است باعث ایجاد اضطراب و نگرانی در والدین و کودکان شود، اما باید گفت در اکثر موارد خارج کردن دندان شیری درگیری کمتری نسبت به دندان بزرگسالان داشته و راحت تر انجام می شود.
معمولا دندانپزشک به کمک عکس رادیولوژی، ریشه و وضعیت استخوان دندان را بررسی می کند. پس از انجام ارزیابی و تصمیم دندانپزشک به خارج کردن دندان، معمولا فقط به بی حسی موضعی احتیاج است. در این مرحله دندانپزشک به کمک یک انبر کوچک مخصوص، ریشه دندان را که در محلی به نام «ساکت دندان» در استخوان فک قرار گرفته، حرکت می دهد و آن را می چرخاند تا رباط های پریودنتال که دندان را به استخوان فک وصل می کنند جدا کند.
این عمل عموما راحت و سریع انجام می شود اما اگر در مورد توانایی کودک خود مطمئن نیستید و یا کودک شما به بی حسی خاصی نیاز دارد؛ حتما این موضوع را با دندانپزشک در میان بگذارید.
انتخاب متخصص دندانپزشک کودکان اصفهان
دکتر مریم حاجی احمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
آشنایی با خدمات خانم دکتر:
انجام خدمات دندانپزشکی کودکان تحت آرامبخشی و بیهوشی عمومی